Dermocrem® sinds meer dan 70 jaar een zalf voor rode babybilletjes

In andere landen gecommercialiseerd onder de naam Sudocrem.

Dermocrem® vindt haar oorsprong in 1931, toen Thomas Smith een parttime professor in de farmacie en apotheker in Dublin, een speciale zalf.

Het werd een zalf voor baby's rode billetjes. De uitvinding werd een onmiddellijk succes. In de jaren 50 leidde het constant veranderende lot van het product tot een verandering van naam: Smith Cream wordt Sudocrem® (in België gecommercialiseerd onder de naam Dermocrem®).

In het begin van de jaren '60 werd Sudocrem®/Dermocrem® een "bestseller" in Ierland dankzij een nieuwe promotiestrategie waarbij monsters van het product aan moeders met pasgeboren baby's verstrekt werden. In 1970 werden er stappen ondernomen om de marketing en de distributie van het product te verbeteren zodat de verkoop in de volgende 4 jaren verdubbelde.

In de jaren '70 werd Sudocrem® eerst in Noord-Ierland en hierna in Noordwest Engeland in de handel gebracht en in 1980 werd het middel in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. Gedurende de volgende 20 jaar veroverde Sudocrem® de eerste plaats in het assortiment van babyzalf in het V.K., Ierland, Nederland en Polen.

Sudocrem® (Dermocrem® in België) is nu een sterk gewaardeerd en vertrouwd merk van ouders met pasgeboren baby's die rode billetjes willen voorkomen of verzachten. De ingrediënten van Sudocrem®/Dermocrem® zijn weinig veranderd in de afgelopen 70 jaar, een duidelijk bewijs van het succesvolle recept van Thomas Smith in het prille begin.